Toffe schooluitjes


De spectaculaire apparaten van de speelfabriek dagen kinderen uit om zélf aan de slag te gaan en ‘iets’ te maken dat werkt, de basis van alle techniek. Door te maken, testen en te verbeteren gaan ze spelenderwijs aan de slag met wetenschap. Een superleuk en leerzaam uitje.

Basisscholen

Aan de slag met techniek op school, maar onvoldoende ruimte? Op zoek naar een leuke dag uit met een educatieve invulling? Kom naar de Speelfabriek! Dertig uitdagende speelopstellingen waar kinderen hun nieuwsgierigheid op kunnen uitleven. Zelf doen, kijken hoe het werkt, en het dan zelf -of juist samen met medeleerlingen- verbeteren. Dat is ervaringsgericht leren pur sang. Een gezamenlijke nabespreking geeft de kans het geleerde ook didactisch te verankeren.

BSO’s
Na school of in de schoolvakantie naar de Speelfabriek met de BSO kan natuurlijk ook. Bij de Speelfabriek leer je dingen door te spelen. Kinderen zijn vrij te kiezen wat ze willen ontdekken of maken en kunnen hun eigen programma samenstellen.

Voor alle leeftijden van het primair onderwijs
De Speelfabriek biedt voor elk wat wils. De jongste kinderen hebben wat meer begeleiding van ouders of leerkrachten nodig, maar op iedere leeftijd levert het testen en verbeteren een prachtige leerervaring.