Toffe schooluitjes


De spectaculaire apparaten van de speelfabriek dagen kinderen uit om zélf aan de slag te gaan en ‘iets’ te maken dat werkt, de basis van alle techniek. Kinderen timmeren zelf auto’s, maken zeepjes of vliegmachines, bouwen dammen, en nog veel meer. Door te maken, testen en te verbeteren gaan ze spelenderwijs aan de slag met de wetenschap achter hun ontwerp. Een superleuk en leerzaam uitje.

Reservering en beschikbaarheid aub aanvragen via reserveren@speelfabriek.net

Basisscholen
Aan de slag met techniek op school, maar onvoldoende ruimte? Op zoek naar een leuke dag uit met een educatieve invulling? Kom naar de Speelfabriek! Dertig uitdagende speelopstellingen waar kinderen hun nieuwsgierigheid op kunnen uitleven. Zelf doen, kijken hoe het werkt, en het dan zelf -of juist samen met medeleerlingen- verbeteren. Dát is ervaringsgericht leren! Een gezamenlijke nabespreking geeft de kans het geleerde ook didactisch te verankeren.
Schooluitjes bij de Speelfabriek zijn mogelijk vanaf groep 3 (in overleg ook jonger)

Rotterdamse basisscholen komen in aanmerking voor busvervoer met 30% korting via BUZZ010. 

BSO’s 
Na school of in de schoolvakantie naar de Speelfabriek met de BSO kan natuurlijk ook. Bij de Speelfabriek leer je dingen door te spelen. Kinderen zijn vrij te kiezen wat ze willen ontdekken of maken en kunnen hun eigen programma samenstellen.

Voor alle leeftijden van het primair onderwijs
De Speelfabriek biedt voor elk wat wils. De jongste kinderen hebben wat meer begeleiding van ouders of leerkrachten nodig, maar op iedere leeftijd levert het testen en verbeteren een prachtige leerervaring.

Hoe werkt het:
1. U kunt een reserveringsaanvraag doen via reserveren@speelfabriek.net
2. Een schoolbezoek duurt 2,5 uur, voor minimaal 12 en maximaal 45 kinderen tegelijk. Starttijd kunt u zelf bepalen. Voor grotere groepen kan een deel ook langs bij villa zebra, het maritiem museum of één van de andere leuke musea bij ons in de buurt. Vraag ons gerust om suggesties.
3. Het kortingstarief voor educatieve groepen is 9€ voor kinderen en 4€ voor begeleiders, zolang het buiten onze normale openingstijden is. De eetactiviteit vervalt dan, maar u mag bij ons altijd eigen eten meenemen.
4. We verwachten actieve deelname van de begeleiders, en een minimum van één begeleider per 5 kinderen.

klik hier voor onze algemene voorwaarden en veelgestelde vragen