Plan je bezoek

Hoe werkt het?

We werken met twee dagdelen van 3 uur, met ieder maximaal 60 mensen (ex medewerkers).  Er is een ochtend- en een middag optie, zodat we tussendoor kunnen schoonmaken. We geven bij binnenkomst een korte instructie over hoe het er in de Speelfabriek aan toegaat. En dan mag je 3 uur aan de slag!

Alle tijd om de hoogste toren te metselen, je bootje zo snel mogelijk te maken, of de allermooiste ansichtkaart voor opa en oma te knutselen…Bijna alles wat je maakt mag je mee naar huis nemen en je kunt combineren en versieren zoveel je wilt.

De medewerkers van de Speelfabriek geven uitleg en helpen als er iets op of kapot is.

Trek aub niet je schoonste kleren aan, bij ontdekkingen horen soms ook vlekken!

Begeleiders / ouders

Ouders en begeleiders houden een oogje op de kinderen en helpen ze als dat nodig is. We adviseren per 5 kinderen minimaal één ouder/begeleider. De Speelfabriek heeft als doel kinderen én volwassenen plezier te laten beleven aan zelf ontdekken, maken en spelen, dus als begeleider mag je zelf mee ontdekken. Maar we hebben ook plek om te zitten en koffie of thee te drinken.

Kleine kinderen

Kinderen onder de vier jaar mogen gratis mee en moet je zelf in de gaten houden. Zij kunnen bij een paar activiteiten meedoen, en vaak vinden ze het langer leuk dan je zou verwachten! Er is voor hen ook een grote tafel met Duplo.

Eten

Je mag bij ons ook je eigen eten meenemen! Ons eigen aanbod is beperkt, maar we bieden wel eetactiviteiten voor de kinderen aan. Als eetactiviteit hebben we zelf aardappels schillen en frietjes maken, milkshakes fietsen of appelflappen bakken, maar dat zijn kleine porties en het gaat niet zo snel.

OV/PARKEREN

U kunt bij ons gratis voor de deur parkeren.

Per OV zijn we het best bereikbaar vanaf station Rotterdam-Zuid (8 minuten lopen -> aan de zuidkant van het perron aflopen via de spoortunnel) of vanaf tramhalte varkenoordseviaduct (7 minuten lopen -> het viaduct op en dan de trap af als je het spoor over bent).

Vanaf 1 mei tot 30 juni vaart er doordeweeks s'ochtends en s'avonds een pontje vanaf Oostplein naar de Piet Smitkade (8 minuten lopen langs het water, ook leuk voor een bezoekje aan het eiland van Brienenoord:)

Openingstijden

maandag dinsdag woensdag zaterdag
10:30 – 13:30  //  14:00 – 17:00

donderdag, vrijdag, zondag
soms open, meestal dicht (tot 20 augustus)

We hebben pas weer peuterochtend eind augustus, sorry!

Voor groepen zijn ook andere dagen en tijden mogelijk (in overleg)