Zondag 10 december is de erasmusbrug dicht vanwege de bruggenloop! alle andere bruggen zijn wel open :)

Zondag 10 december is de erasmusbrug dicht vanwege de bruggenloop! alle andere bruggen zijn wel open :)

Wat is het?

De Speelfabriek is leuk als uitje met de kinderen, maar zeker ook voor kinderfeestjes en schoolreisjes!

Niks zo leuk als samen knutselen, uitvindingen te doen en de zelfgemaakte bouwsels mee naar huis te nemen. Onze kinderfeestjes met het beroemde frietenkanon én de mogelijkheid je eigen taart mee te brengen zijn uniek.  En ook scholen zijn enthousiast over ons leerzame aanbod!

Reserveren kan online via de agenda, of lees verder om meer te weten te komen over de verschillende mogelijkheden die we aanbieden. Voor speciale verzoeken kan je het beste bellen of mailen.

Voor vergaderen in een extra creatieve omgeving, hebben we ook werkruimte en workshops beschikbaar. We bieden zelfs de mogelijkheid om buiten de normale openingstijden een privéfeestje te houden.

Families

Wat is leuker dan samen ontdekken en uitvinden? Tijdens een bezoek aan de Speelfabriek krijgt iedereen de kans om zelf iets te bouwen, verbeteren en om aan het eind alle zelfgemaakte werkjes mee naar huis te nemen! Volwassenen en kinderen kunnen bij ons écht samen spelen. En de troep? Die ruimen wij wel op!

BOEK HIER

Kinderfeestjes

Je kunt bij de Speelfabriek je verjaardag of een ander feestje vieren. Extra speciaal met een gereserveerde feesttafel, eindeloze limonade, en zelf frietjes bakken! Iedereen gaat naar huis met zelf gemaakte auto’s, zeepjes, en nog veel meer.

U kunt de beschikbaarheid bekijken en meteen boeken via de site, of een aanvraag doen via ons boekingsformulier als u speciale wensen heeft. Het is bijvoorbeeld mogelijk een aanvraag te doen buiten openingstijden, aan de kassa te betalen (pin/cash/factuur) of een privéfeest te boeken.

Wat is een kinderfeestje?

Een feestarrangement bij de Speelfabriek duurt maximaal 3 uur. Wij zorgen voor een eigen tafel met bekers en limonade. Koffie en thee voor de begeleiders zijn inbegrepen. Kinderfeestjes organiseren we vanaf de 6e verjaardag en vanaf 6 kinderen inclusief de jarige.

U mag het programma voor het feestje zelf inrichten, maar standaard is er eerst ruimte om even te zitten, taart te eten, te zingen en cadeautjes uit te pakken en legt een van de speelfabriekers daarna aan tafel uit hoe het werkt. Tijdens het feestje mogen alle kinderen zelf met het frietenkanon schieten! We serveren de frietjes uit aan uw eigen tafel.

De kinderen bepalen zelf wanneer en hoelang ze met welke activiteit aan de slag willen, maar we laten de kinderen wel gezamenlijk bij een van de activiteiten starten.

  • Inclusief eigen tafel met eindeloze limonade, koffie en thee, en frietschieten.
  • U mag zelf taart en eten en drinken meenemen, wij hebben bekers en bordjes en bestek als u dat wilt.
  • Wij rekenen op het aantal kinderen dat u opgeeft. 2 kinderen meer of minder is geen probleem , maar als u met nóg minder kinderen komt gaan er toch maar 2 van de originele boeking af. U betaalt altijd voor minimaal 6 kinderen.
  • Kinderen jonger dan 4 jaar hoeven niet te betalen. Ze vereisen wel de volledige aandacht van een volwassene, dus hou daar aub rekening mee bij het aantal begeleiders dat u meeneemt.
  • Kinderfeestjes organiseren we vanaf de 6e verjaardag van de jarige.

BOEK HIER

Uitdagende Schooluitjes

Aan de slag met techniek op school, maar onvoldoende ruimte? Op zoek naar een leuke dag uit met een educatieve invulling? Kom naar de Speelfabriek! Dertig uitdagende speelopstellingen waar kinderen hun nieuwsgierigheid op kunnen uitleven. Zelf doen, kijken hoe het werkt, en het dan zelf -of juist samen met medeleerlingen- verbeteren. Dát is ervaringsgericht leren!

De spectaculaire apparaten van de Speelfabriek dagen kinderen uit om zelf aan de slag te gaan en ‘iets’ te maken dat werkt, de basis van alle techniek. Kinderen timmeren zelf auto’s, maken zeepjes of vliegmachines, bouwen dammen, en nog veel meer. Door te maken, testen en te verbeteren gaan ze spelenderwijs aan de slag met de wetenschap achter hun ontwerp. Een superleuk en leerzaam uitje.

Rotterdamse basisscholen komen in aanmerking voor busvervoer met korting via BUZZ010, en voor gratis bezoek (afhankelijk van beschikbare fondsen).

Voor alle leeftijden van het primair onderwijs

De Speelfabriek biedt voor elk wat wils. De leerlingen gaan op hun eigen niveau aan de slag. Voor de jongere kinderen is het nog een uitdaging om de wielen aan de auto te monteren. Een raceauto met goed vrij bewegende wielen is voor deze leerlingen al een trotse prestatie. De oudere en vaardigere kinderen zullen gaan experimenteren met de gewichtsverdeling om hun auto nog sneller te krijgen. Het spreekt als vanzelf dat de jongere kinderen nog iets meer meer begeleiding van ouders of leerkrachten nodig hebben. Maar op iedere leeftijd levert het testen en verbeteren een prachtige leerervaring op.

meer info

Privéfeestjes

De Speelfabriek is ook af te huren! Met alle kinderen een pannenkoekenfeest houden, opa ongegeneerd met de duplotrein laten spelen, gewoon een hele Speelfabriek een keer voor jezelf? Kom maar op! U komt met minimaal 8 kinderen en betaalt het normale tarief plu één keer 50 euro extra.

Boek hier

Zakelijk

De Speelfabriek is ook zakelijk beschikbaar! Onze activiteiten op uw evenement? Een uitdagend teamuitje? Een inspirerende vergaderlocatie? Neem snel contact op!

Neem gerust contact met ons op via 0626470417 of reserveren@speelfabriek.net om de mogelijkheden te bespreken.

Samen raceauto’s bouwen, vliegapparaten testen of een bootwedstrijd houden? En met een aardappelkanon schieten om frieten te maken? De activiteiten in de speelfabriek zijn technisch uitdagend, bevorderen samenwerking en u ontdekt talenten van collega’s die u nooit had verwacht!

Onze ruimte in het centrum van Rotterdam is geschikt voor vergaderingen tot 30 personen.  Catering, speciale workshops of presentaties zijn ook mogelijk!

Openingstijden

In het weekend en in vakanties
10:30 – 13:30  //  14:00 – 17:00

woensdag
13:00 tot 17:00

Vrijdag
10 – 12 (peuterochtend) //  14:00 – 17:00

We verkopen ook kaartjes aan de deur, maar die kunnen uitverkocht zijn!

Voor scholen ook andere dagen en tijden mogelijk

Openingstijden

In het weekend en in vakanties
10:30 – 13:30  //  14:00 – 17:00

woensdag
13:00 tot 17:00

Vrijdag
10 – 12 (peuterochtend) //  14:00 – 17:00

We verkopen ook kaartjes aan de deur, maar die kunnen uitverkocht zijn!

Voor scholen ook andere dagen en tijden mogelijk

Steun ons

klik hier voor meer informatie over Stichting de Speelfabriek

meer informatie
Openingstijden

In het weekend en in vakanties
10:30 – 13:30  //  14:00 – 17:00

woensdag
13:00 tot 17:00

Vrijdag
10 – 12 (peuterochtend) //  14:00 – 17:00

We verkopen ook kaartjes aan de deur, maar die kunnen uitverkocht zijn!

Voor scholen ook andere dagen en tijden mogelijk