Verhuur


Schieten met een frietkanon om friet te maken. Zelf raceauto’s maken en tegen je vriendjes racen. De Speelfabriek komt ook op lokatie! ZELF BOUWEN. SPECTACULAIR. Knutselen, maar dan echt.  Wij zijn er om aan uw evenement een extra uitdaging te geven.

aanvragen voor verhuur via oplokatie@speelfabriek.net

 • Kinderen bouwen zelf dingen die écht werken of opgegeten kunnen worden, en ouders kunnen meedoen;
 • De apparaten zijn echte eyecatchers;
 • leerzaam, maar vooral leuk!

Aanbod

Wij hebben de volgende activiteiten beschikbaar voor verhuur:

 • Het Boempatat frietenkanon – de meest spectaculaire manier om friet te maken om zelf op te eten
 • De autoracebaan – een auto bouwen, versieren, en ook echt testen op een 10 meter lange baan
 • Boten maken – zelf zeilbootjes maken en ermee varen in onze eigen vijver
 • Waterbouw – een enorme waterbak met hard stromend water, om dammen te maken
 • Milkshake fietsen – een spinfiets die tegelijkertijd een blender aandrijft
 • krabbelrobots maken – een robotbeestje bouwen dat tekeningen maakt
 • Spelen met licht – een 8 meter lange flitsmuur in het donker

Daarnaast denken we graag mee over speciaal voor uw evenement geschikte activiteiten. Wij hebben een hele speelfabriek vol, en lopen over van ideeën.

Het Boempatat frietenkanon

Het spektakel bij het Frietkanon is… zelf schieten met het kanon! Maar ook dat de frietjes door de glijbaan in je eigen friteuse landen, en dat je daarna de frietjes met een kabelbaantje op mag halen én zelf op mag eten. Een geweldig apparaat dat ongeveer 20 frietjes per uur produceert.

Kosten (inclusief begeleiding, ex 21% btw): 725€

De Autoracebaan

Een 10 meter lange, 2 meter hoge racebaan met 3 sporen, een grote groene trap én heuvels onderweg, wie wil daar nu niet overheen racen? Auto’s worden gemaakt uit echt hout, met hamers, hand aangedreven kolomboren uit de vorige eeuw, een veilige handzaag en allerlei materialen voor decoratie. Een simpele auto is klaar in 3 minuten, maar je kunt de hele middag dóórbouwen en tegen de anderen racen.

Kosten (inclusief begeleiding, ex 21% btw): 800€

Boten maken

Een eigen vijver met wind, een tafel vol piepschuim en masten en zeiltjes en ander leuks, én een vierpersoons schuimsnij-apparaat (ook geschikt voor het uitsnijden van stempels of je eigen naam)! Wedstrijdjes varen en je eigen boot mee naar huis nemen. Opstelling binnen in overleg.

Kosten (inclusief begeleiding, ex 21% btw): 550€

Waterbouw

De strijd tegen het water zit in de genen! Zet deze waterstroom van 11 meter aan en je hebt geen kind meer aan de kinderen. Komt inclusief heel veel stenen om mee te bouwen. Opstelling binnen in overleg.

Kosten (inclusief begeleiding, ex 21% btw): 850€

De milkshakefiets

Een blender aangedreven door een hometrainer, met de beker recht voor je neus. Als je harder trapt is je milkshake sneller klaar! Wij kunnen tafels, fruit en begeleiding leveren maar u kunt de milkshakefiets ook zelf gebruiken.

Kosten (exclusief begeleiding, ex 21% btw): 250€

Krabbelrobots maken

Het is een zelfgemaakte robot! Hij trilt, hij beweegt, hij tekent en je mag hem zelf meenemen. Een echte trekker. twee grote bakken met grote vellen papier waarin kinderen hun zelfgemaakte tekenrobots kunnen vrijlaten om te tekenen. De benodigde materialen om de tekenrobot te maken, én versierspullen.

Kosten (inclusief begeleiding en materiaal voor 25 kinderen, ex 21% btw, ): 450€

Spelen met Licht

In een donkere ruimte zorgen wij voor een enorme light-in-the-dark-muur. Je kunt er op tekenen met lampjes, maar onze flitsers zorgen er ook voor dat je je eigen schaduw kunt vastleggen, terwijl je rent, springt, of iets anders leuks doet!

Kosten (ex begeleiding, ex 21% btw, bij beschikbaarheid van een donkere ruimte): 400€, meerkosten tent in overleg

Toelichting

Een paar voorbehouden. Prijzen zijn:

  • Inclusief vervoer, tot een half uur rijden vanaf Rotterdam en exclusief parkeerkosten
  • Meestal inclusief begeleiding (1 persoon, 4 uur, tenzij anders aangegeven), eventueel zijn sommige toestellen in overleg ook zonder begeleiding te huren.
  • Voor een halve dag, inclusief voorbereiding, transport, materialen, opbouw, etcetera. Bij een huur van een hele dag wordt de prijs dus niet verdubbeld.
 • Onder voorbehoud. Ook wij maken tikfouten en stoten ons aan stenen. Bel of mail alstublieft voor een definitieve offerte.

De meeste activiteiten bereiken ongeveer 10 bezoekers per uur. Als u meer mensen wilt kunnen bedienen kan het soms helpen om extra begeleiding te verzorgen.

Al onze activiteiten zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar, tenzij anders aangegeven. Bij alle activiteiten is het de bedoeling/mogelijk dat volwassenen meehelpen bij de activiteit.

U kunt geld vragen voor onze activiteiten! U bent natuurlijk vrij om de activiteit gratis aan bezoekers aan te bieden, maar de ervaring leert dat mensen voor veel activiteiten ook graag betalen. Het bevordert de waardering van de bezoekers voor de activiteit, en verlaagt uw kosten. Bel ons voor meer uitleg.

Voor vragen kunt u contact opnemen via oplokatie@speelfabriek.net of met maarten via 0626470417.