Informatie groepen bij de speelfabriek


Hier vindt u antwoord op de meest gestelde vragen én onze algemene voorwaarden voor het eventuele verzetten of afzeggen van groepsbezoeken. Bel ons aub als er iets niet duidelijk is, makkelijk, snel en gezellig! 0626470417

Hoe komt u bij ons?

Ons adres: Bankwerkerstraat 17

Openbaar vervoer 
Tramlijn 23, uitstappen bij halte Varkenoordseviaduct (5 minuten lopen via de trap midden op het viaduct, niet geschikt voor rolstoelen).
Treinstation Zuid, (8 minuten lopen -> aan de zuidkant van het perron aflopen via de spoortunnel).

Bus 66 (Spoorweghaven)
Bus 32 (station Zuid)
Vanaf beide haltes is het 8 minuten lopen.

Er is doordeweeks (niet in het weekend en ook niet tijdens vakanties helaas) een pont vanaf de Plantagelaan in oost (gratis parkeren) naar de Piekstraat in Feijenoord, daarna 12 minuten lopen.
->dienstregeling

Auto
U kunt bij ons GRATIS parkeren op straat voor de deur.

Begeleiders

We verwachten dat per 4 à 5 kinderen één ouder/begeleider mee komt om de kinderen te helpen als ze vastlopen bij een activiteit. Voor kinderen van 5 en 6 jaar adviseren we een volwassene per 3 kinderen, dat maakt het bezoek voor u ook meer ontspannen. Daarnaast zijn altijd mensen van de Speelfabriek aanwezig voor begeleiding en uitleg, maar die zijn na de start van uw feestje ook met andere bezoekers bezig.

Ouders en begeleiders houden een oogje op de kinderen en helpen ze als dat nodig is. De Speelfabriek heeft als doel kinderen plezier te laten beleven aan zelf ontdekken, maken en spelen. Voor zeep maken, auto’s timmeren en misschien ook de typemachines is -afhankelijk van de leeftijd- uw hulp nodig. Samen spelen is zowieso leuker! Dat is de reden dat we een minimum aantal begeleiders vragen, dan is het ook ontspannener voor u.

Bij alle ontdekkingen wordt ook wel eens een vlek ontdekt, dus laat de kinderen aub niet de nieuwste kleren meebrengen!

Hoe verloopt een groepsbezoek?

Een groepsbezoek bij de speelfabriek duurt 2,5 uur.  Meestal delen we de kinderen in groepjes in, die gezamenlijk bij een activiteit kunnen starten. Zodra de kinderen op hun gemak zijn, kunnen ze op hun eigen tempo activiteiten gaan ontdekken. Onze begeleiders helpen en instrueren waar nodig, maar we verwachten wel dat er altijd een begeleider van u bij het auto’s maken, en het zeep maken aanwezig is. Wij raden u aan om dit te rouleren.

U mag zelf eten meenemen en er is voldoende ruimte om daarvoor even te gaan zitten. Een kopje koffie en thee voor begeleiders, en limonade of water voor de kinderen is inbegrepen in de prijs.

Voor groepen kunnen we helaas geen eetactiviteit doen vanwege de beperkte tijd.

Activiteiten:

op dit moment kunnen de kinderen bij de speelfabriek het volgende maken en testen: Raceauto’s, bootjes, vliegsels (de vliegbuizen), zeepjes, knikkerbanen, huisjes, ansichtkaarten, dammen, silhouetten/portretten, zandtekeningen, spettertekeningen. Alles wat de kinderen zelf maken mogen ze mee naar huis nemen, behalve de huisjes. Alle activiteiten geven voldoende aansluitpunten om te bespreken bij een techniekles voor- of achteraf op school.

Betalen:

U betaalt pas bij uw bezoek. Betalen kan contant of met uw (maestro) bankkaart en eventueel  op factuur.
Het kortingstarief voor groepen is 9€ voor kinderen en 4€ voor begeleiders, zolang het buiten onze normale openingstijden is.

Afzeggen / verzetten

U maakt een afspraak met ons, dat betekent dat we op u rekenen, net zoals u op ons rekent. Een bezoek kan altijd afgezegd of verzet worden, maar des te later dat is des te meer kosten wij al gemaakt hebben.

Als u:
meer dan 7 dagen vantevoren afzegt, betaalt u geen kosten.
meer dan 48 uur vantevoren afzegt, betaalt u 25% van de kosten. Bij verzetten betaalt u niets.
minder dan 48 uur vantevoren afzegt, betaalt u 75% van de kosten. Bij verzetten betaalt u 50%.

Schade en risico

Wij vinden veiligheid erg belangrijk en besteden we daar veel aandacht aan. Maar we zullen nooit helemaal kunnen voorkomen dat er toch iets mis of stuk gaat. Het uitgangspunt is dat uw bezoek aan ons op eigen risico is. Als er onverhoopt toch schade ontstaat is die dus voor uw eigen rekening.

Alleen als de toestellen en attributen die wij u aanbieden duidelijk gebreken vertonen en daardoor onveilig zijn en als daardoor schade ontstaat die aan ons toerekenbaar is zijn wij daarvoor aansprakelijk. In alle andere situaties zijn wij niet aansprakelijk.

Met vriendelijke groet,
Maarten Horstink
De Speelfabriek
06-26470417
maarten@speelfabriek.net