Samen ontdekken!


Leuk voor een dagje uit met kinderen van 5 tot 12 jaar! Samen de hoogste dam bouwen, of kijken wie de snelste raceauto maakt. Voor begeleiders is de eerste kop koffie of thee gratis, en alle kinderen mogen kiezen of ze zelf een milkshake fietsen, een appelflap maken, of frietjes bakken. Jummie.

Hoe werkt het?

Je bent tijdens openingstijden altijd welkom om bij ons te komen spelen. Je betaalt bij binnenkomst en wij geven een korte instructie over hoe het er in de speelfabriek aan toegaat. En daarna mag je spelen tot sluitingstijd! Alle tijd om de hoogste toren te metselen, je bootje zo snel mogelijk te maken, of de allermooiste ansichtkaart voor opa en oma te knutselen… Bijna alles wat je maakt mag je mee naar huis nemen en je kunt combineren en versieren zoveel je wilt.

De medewerkers van de Speelfabriek geven uitleg, helpen als er iets op of kapot is, en staan in de keuken om te helpen bij het eten maken.

Eten maken

als je betaald hebt krijg je een muntje om zelf iets lekkers te eten maken. Je kunt kiezen uit zelf een milkshake fietsen op onze milkshakefiets, een eigen appelflap bakken, of frietjes maken. Er zijn ook extra muntjes te koop voor als je echt trek hebt. En je mag natuurlijk zelf boterhammen meenemen!

Ouders/begeleiders

Ouders en begeleiders houden een oogje op de kinderen en helpen ze als dat nodig is. We verwachten dat per 4 à 5 kinderen één ouder/begeleider mee komt.  De Speelfabriek heeft als doel kinderen én volwassenen plezier te laten beleven aan zelf ontdekken, maken en spelen, dus als begeleider mag je zelf mee ontdekken. Maar we hebben ook plek om te zitten en koffie of thee te drinken.

Jongere kinderen

Kinderen onder de vijf jaar mag je meenemen en moet je zelf in de gaten houden. Zij kunnen bij een paar activiteiten meedoen, en vaak vinden ze het langer leuk dan je zou verwachten! Er is voor hen ook een grote tafel met Duplo.

Bij alle ontdekkingen wordt ook wel eens een vlek ontdekt, dus trek aub niet je nieuwste kleren aan!