Samen ontdekken!


update corona (26 juni 2021): minder bezoekers

Je kunt een kaartje kopen online (tot een half uur vantevoren) of aan de kassa. Kijk aub bij de agenda of er nog ruimte is. We hebben de bezoekersaantallen voor de zekerheid aangepast naar 40 mensen (inclusief kinderen) dus er is ruim voldoende ruimte om afstand te houden. Volwassenen hoeven geen mondkapjes meer op te doen.

Leuk voor een dagje uit met kinderen van 5 tot 12 jaar! Samen de hoogste dam bouwen, of kijken wie de snelste raceauto maakt. Zeepjes met een eigen geur en kleur, animatiefilmpjes maken, teveel om op te noemen. Je mag zelf eten meebrengen, en je mag zelf frietjes bakken (kleine porties). Jummie.

Hoe werkt het?

We werken met twee dagdelen van 3 uur, met ieder maximaal 60 mensen (ex medewerkers).  Er is een ochtend- en een middag optie, zodat we tussendoor kunnen schoonmaken. We geven bij binnenkomst een korte instructie over hoe het er in de speelfabriek aan toegaat. En dan mag je 3 uur aan de slag!

Alle tijd om de hoogste toren te metselen, je bootje zo snel mogelijk te maken, of de allermooiste ansichtkaart voor opa en oma te knutselen…Bijna alles wat je maakt mag je mee naar huis nemen en je kunt combineren en versieren zoveel je wilt.

De medewerkers van de Speelfabriek geven uitleg en helpen als er iets op of kapot is.

Eten

Je mag bij ons ook je eigen eten meenemen! Ons eigen aanbod is beperkt, maar er is een supermarkt naast de deur. Als eetactiviteit hebben we zelf aardappels schillen en frietjes maken, milkshakes fietsen of appelflappen bakken, maar dat zijn kleine porties en het gaat niet zo snel.

Ouders/begeleiders

Ouders en begeleiders houden een oogje op de kinderen en helpen ze als dat nodig is. We verwachten dat per 4 à 5 kinderen één ouder/begeleider mee komt.  De Speelfabriek heeft als doel kinderen én volwassenen plezier te laten beleven aan zelf ontdekken, maken en spelen, dus als begeleider mag je zelf mee ontdekken. Maar we hebben ook plek om te zitten en koffie of thee te drinken.

Jongere kinderen

Kinderen onder de vier jaar mogen gratis mee en moet je zelf in de gaten houden. Zij kunnen bij een paar activiteiten meedoen, en vaak vinden ze het langer leuk dan je zou verwachten! Er is voor hen ook een grote tafel met Duplo.

Bij alle ontdekkingen wordt ook wel eens een vlek ontdekt, dus trek aub niet je nieuwste kleren aan!