Informatie en algemene voorwaarden feestjes bij de speelfabriek


We gaan er een feest van maken 🙂 Hier vindt u antwoord op de meest gestelde vragen én onze algemene voorwaarden voor het eventuele verzetten of afzeggen van groepsbezoeken. Bel ons aub als er iets niet duidelijk is, makkelijk, snel en gezellig! 0626470417

Hoe komt u bij ons?

Ons adres: Bankwerkerstraat 17

Openbaar vervoer 
Tramlijn 23, uitstappen bij halte Varkenoordseviaduct (5 minuten lopen via de trap midden op het viaduct, niet geschikt voor rolstoelen).
Treinstation Zuid, (8 minuten lopen -> aan de zuidkant van het perron aflopen via de spoortunnel).

Bus 66 (Spoorweghaven)
Bus 32 (Station Zuid)
Vanaf beide haltes is het 8 minuten lopen.

Er is doordeweeks (niet in het weekend en ook niet tijdens vakanties helaas) een pont vanaf de Plantagelaan in oost (gratis parkeren) naar de Piekstraat in Feijenoord, daarna 12 minuten lopen.
->dienstregeling

Auto
U kunt bij ons GRATIS parkeren op straat voor de deur.

Begeleiders

We verwachten dat per 4 á 5 kinderen één ouder/begeleider mee komt om de kinderen te helpen als ze vastlopen bij een activiteit. Voor kinderen van 5 en 6 jaar adviseren we een volwassene per 3 kinderen, dat maakt het bezoek voor u ook meer ontspannen. Daarnaast zijn altijd mensen van de Speelfabriek aanwezig voor begeleiding en uitleg.

Ouders en begeleiders houden een oogje op de kinderen en helpen ze als dat nodig is. De Speelfabriek heeft als doel kinderen plezier te laten beleven aan zelf ontdekken, maken en spelen. Voor zeep maken, auto’s timmeren en misschien ook de typemachines is -afhankelijk van de leeftijd- uw hulp nodig. Samen spelen is sowieso leuker! Dat is de reden dat we een minimum aantal begeleiders vragen, dan is het ook ontspannener voor u.

Bij alle ontdekkingen wordt ook wel eens een vlek ontdekt, dus laat de kinderen aub niet de nieuwste kleren meebrengen!

Hoe verloopt een groepsbezoek?

Een groepsbezoek bij de Speelfabriek duurt 2,5 uur. Wij zorgen voor een eigen tafel met bekers en limonade voor alle kinderen. Koffie en thee voor de begeleiders zijn inbegrepen. Als u wilt hebben we ook bordjes en vorkjes (en een mes!) voor taart voor u.

Voor kinderfeestjes is er eerst ruimte om even te zitten, taart te eten, te zingen en cadeautjes uit te pakken en komt een van de speelfabriekers daarna aan tafel om uit te leggen hoe het werkt. Voor gewone groepsbezoeken mag dat natuurlijk ook 😉

De kinderen bepalen zelf wanneer en hoelang ze met welke activiteit aan de slag willen, maar we laten de kinderen wel gezamenlijk bij een van de activiteiten starten.

Tijdens het feestje mogen de kinderen allemaal zelf frietschieten met het frietenkanon! De frietjes serveren we dan aan tafel uit.

Activiteiten:

Op dit moment kunnen de kinderen bij de Speelfabriek het volgende maken en testen: Raceauto’s, bootjes, vliegsels (de vliegbuizen), zeepjes, knikkerbanen, huisjes, ansichtkaarten, dammen, silhouetten/portretten, zandtekeningen, spettertekeningen, muziekkaarten, animatiefilmpjes,  en frietjes. Alles wat de kinderen zelf maken mogen ze mee naar huis nemen, behalve de huisjes. Er is een bak duplo met treintje voor de allerkleinsten.

Meer dan genoeg activiteiten voor 2,5 uur spektakel! Een groepsbezoek duurt maximaal 3 uur, tenzij anders afgesproken.

Mag u zelf eten meenemen?

Zeker! U kunt aan uw eigen tafel zelf meegebrachte taart, broodjes, drinken naar wens serveren. Denkt u ook aan eventuele allergieën van de feestgangers?

Voor het opwarmen van hapjes hebben we een mini-oventje, twee elektrische kookplaten en een magnetron. Er is (beperkt) ruimte in de koelkast en vrieskast voor taart/ijsjes e.d.

Eindeloze limonade in verschillende smaken en koffie/thee voor de begeleiders is inbegrepen in het groepsarrangement.

Langer doorgaan / Privé feesten

Dat kan natuurlijk!

Na sluitingstijd rekenen we 25 euro per half uur per 8 kinderen omdat we dan niet kunnen beginnen met opruimen. Privé feesten kunnen alleen buiten openingstijden (zie agenda) en vanaf 8 kinderen en kosten eenmalig 50 euro extra. Andere situaties in overleg 🙂

Betalen

U kunt vooraf betalen per IDEAL, of per PIN of contant bij vertrek in de speelfabriek. Kinderen jonger dan 4 jaar hoeven niet te betalen. Er is voor jongere kinderen een grote bak met Duplo, en vaak kunnen ze zich prima vermaken met een bootje, raceauto of de vliegbuizen. Ze vereisen wel de volledige aandacht van een volwassene, dus hou daar aub rekening mee bij het aantal begeleiders dat u meeneemt.

Wij rekenen op het aantal kinderen dat u opgeeft. 2 kinderen meer of minder is geen probleem, maar als u met nóg minder kinderen komt gaan er toch maar 2 van de originele boeking af. U betaalt altijd voor minimaal 6 kinderen.

Afzeggen / verzetten

U maakt een afspraak met ons, dat betekent dat we op u rekenen, net zoals u op ons rekent. Een feestje kan altijd afgezegd of verzet worden, maar des te later dat is des te meer kosten wij al gemaakt hebben.

Als u:
meer dan 7 dagen vantevoren afzegt, betaalt u geen kosten.
meer dan 48 uur vantevoren afzegt, betaalt u 25% van de kosten. Bij verzetten betaalt u niets.
minder dan 48 uur vantevoren afzegt, betaalt u 75% van de kosten. Bij verzetten betaalt u 50%.

Schade en risico

Wij vinden veiligheid erg belangrijk en besteden we daar veel aandacht aan. Maar we zullen nooit helemaal kunnen voorkomen dat er toch iets mis of stuk gaat. Het uitgangspunt is dat uw bezoek aan ons op eigen risico is. Als er onverhoopt toch schade ontstaat is die dus voor uw eigen rekening.

Alleen als de toestellen en attributen die wij u aanbieden duidelijk gebreken vertonen en daardoor onveilig zijn en als daardoor schade ontstaat die aan ons toerekenbaar is zijn wij daarvoor aansprakelijk. In alle andere situaties zijn wij niet aansprakelijk.

Met vriendelijke groet,
Maarten Horstink
De Speelfabriek
06-26470417
maarten@speelfabriek.net