Informatie en algemene voorwaarden feestjes bij de speelfabriek


We gaan er een feest van maken 🙂 Hier vindt u antwoord op de meest gestelde vragen én onze algemene voorwaarden voor het eventuele verzetten of afzeggen van feestjes. Bel ons aub als er iets niet duidelijk is, makkelijk, snel en gezellig! 0626470417

Hoe komt u bij ons?

Ons adres: Glashaven 46

Openbaar vervoer 
Tramlijn 24 of 21, uitstappen bij halte Keizerstraat.
Metrolijn D of E, uitstappen bij halte Beurs.
Treinstation Blaak (bij de markt!)
Vanaf alle haltes is het ongeveer 7 minuten lopen.

WATERBUS. SUPERGAAF.
Halte Erasmusbrug, 11 minuten lopen. Er zijn ook een aantal haltes waar u gratis kunt parkeren om verder te reizen met de waterbus!
->waterbus.nl

Auto
U kunt parkeren op straat voor de deur (glashaven / 4 euro per uur) of in de parkeergarage:
de boompjes (terwenakker 18 / 2 euro per uur)
the red apple (Wijnbrugstraat 22 / 2 euro per 50 minuten)

Begeleiders

We verwachten dat per 4 à 5 kinderen één ouder/begeleider mee komt om de kinderen te helpen als ze vastlopen bij een activiteit. Voor kinderen van 5 en 6 jaar adviseren we een volwassene per 3 kinderen, dat maakt het feestje voor u ook meer ontspannen. Daarnaast zijn altijd mensen van de Speelfabriek aanwezig voor begeleiding en uitleg, maar die zijn na de start van uw feestje ook met andere bezoekers bezig.

Ouders en begeleiders houden een oogje op de kinderen en helpen ze als dat nodig is. De Speelfabriek heeft als doel kinderen plezier te laten beleven aan zelf ontdekken, maken en spelen. Voor zeep maken, auto’s timmeren en misschien ook de typemachines is -afhankelijk van de leeftijd- uw hulp nodig. Samen spelen is zowieso leuker! Dat is de reden dat we een minimum aantal begeleiders vragen, dan is het ook ontspannener voor u.

Bij alle ontdekkingen wordt ook wel eens een vlek ontdekt, dus laat de kinderen aub niet de nieuwste kleren meebrengen!

Hoe verloopt een kinderfeestje?

Een kinderfeestje bij de speelfabriek duurt 2,5 uur. Wij zorgen voor een eigen tafel met bekers en limonade voor alle kinderen (en volwassenen). Koffie en thee voor de begeleiders zijn inbegrepen.  Als u wilt hebben we ook bordjes en vorkjes (en een mes!) voor de taart voor u. Na 2,5 uur kan het zijn dat we uw tafel weer nodig hebben voor een volgend feestje.

U mag het programma voor het feestje (in overleg) zelf inrichten, maar standaard is er eerst ruimte om even te zitten, taart te eten, te zingen en cadeautjes uit te pakken en komt een van de speelfabriekers daarna aan tafel om uit te leggen wat er te doen is en hoe we dat aanpakken.

De kinderen bepalen zelf wanneer en hoelang ze met welke activiteit aan de slag willen, maar meestal laten we de kinderen wel gezamenlijk bij een van de activiteiten starten.

Tijdens het feestje worden de kinderen (de jarige eerst) bij het frietenkanon geroepen om zelf een aardappel tot friet te schieten en te bakken. We proberen dit aan het einde van het feest te doen maar als er veel feestjes tegelijkertijd zijn kan het zijn dat we vroeger beginnen.

Het frietschieten komt voor kinderfeestjes in plaats van de standaard eetactiviteit (milkshake fietsen, frietjes uit het friethuisje of appelflap bakken).  U kunt voor 2 euro per stuk extra touwtjes erbij kopen om ook deze activiteiten te kunnen doen, maar hou er in dat geval wel rekening mee dat dit wat extra tijd kost.

Activiteiten:

op dit moment kunnen de kinderen bij de speelfabriek het volgende maken en testen: Raceauto’s, bootjes, vliegsels (de vliegbuizen), zeepjes, knikkerbanen, huisjes, ansichtkaarten, dammen, silhouetten/portretten, zandtekeningen, spettertekeningen, de superspirograaf, milkshakes, appelflappen en frietjes (de eetactiviteiten zijn tegen bijbetaling). Alles wat de kinderen zelf maken mogen ze mee naar huis nemen, behalve de huisjes. Er is een bak duplo met treintje voor de allerkleinsten.

Meer dan genoeg activiteiten voor 2,5 uur spektakel! Als u daarna wilt blijven dan mag dat natuurlijk ook, tot sluitingstijd. Het kan echter zijn dat we de feesttafel na 2,5 uur weer nodig hebben voor een volgend feestje. Een feestje buiten openingstijden duurt maximaal 3 uur, tenzij anders afgesproken.

Mag u zelf eten meenemen?

Zeker! U kunt aan uw eigen tafel zelf meegebrachte taart, broodjes, drinken naar wens serveren. Denk er wel aan dat kinderen met (door u meegebrachte) taart en (door ons geleverde) kleine portie frietjes al best wat te verstouwen hebben maar toch: een broodje erbij meenemen kan geen kwaad.

Denkt u ook aan eventuele allergieën van de feestgangers? Voor zover mogelijk houden we daar natuurlijk rekening mee, we kopen geen aparte producten in maar als u ze meebrengt kunnen we ze zeker verwerken bij het maken van de appelflappen of milkshakes.

Voor het opwarmen van hapjes hebben we ee mini-oventje, twee elektrische kookplaten en een magnetron. Bij de speelfabriek kunt u eventueel ook (zelf te beleggen) tosti’s kopen voor 1,50 per stuk, of extra touwtjes (ons wettige betaalmiddel ter waarde van 2 euro 😉 kopen om de kinderen nog appelflappen te laten bakken, milkshake te laten fietsen of nog meer frietjes te laten bakken. Er is (beperkt) ruimte in de koelkast en vrieskast voor taart/ijsjes e.d. Er is een bakker, broodjeszaak en supermarkt naast onze vestiging.

Eindeloze limonade in verschillende smaken en koffie/thee voor de begeleiders is inbegrepen in het verjaardagsarrangement.

Langer doorgaan / volwassenenborrel

Dat kan natuurlijk!

Als de kinderen na sluitingstijd in de speeltuin blijven rekenen we 25 euro per half uur per 10 kinderen omdat we dan niet kunnen beginnen met opruimen. Voor feestjes buiten openingstijden is dat 3 uur na het afgesproken begin van het feestje.

Borrels: neem gerust wat te eten of drinken mee. Tijdens openingstijden is het niet te doen om in de speeltuin uitgebreid te borrelen, maar in restaurant ‘het gesprek’ aan de overkant, en (in overleg) na sluitingstijd is mogelijk.

Betalen

U betaalt pas bij uw bezoek. Betalen kan contant of met uw (maestro) bankkaart.
Het tarief voor een kinderfeestje is 14 euro per kind en 5 euro per volwassene. Kinderen jonger dan 4 jaar hoeven niet te betalen. Er is voor jongere kinderen een grote bak met Duplo, en vaak kunnen ze zich prima vermaken met een bootje, raceauto of de vliegbuizen.

Wij rekenen op het aantal kinderen dat u opgeeft. 2 kinderen meer of minder is geen probleem , maar als u met nóg minder kinderen komt gaan er toch maar 2 van de originele boeking af.

Feestjes buiten openingstijden op woensdagochtend en vrijdag overdag zijn zonder toeslag!  Voor privéfeestjes, of feestjes op andere dagen buiten openingstijden vragen we een toeslag van 50 euro om speciaal voor u open te kunnen zijn. We rekenen buiten openingstijden een minimum van 8 kinderen.

Afzeggen / verzetten

U maakt een afspraak met ons, dat betekent dat we op u rekenen, net zoals u op ons rekent. Een feestje kan altijd afgezegd of verzet worden, maar des te later dat is des te meer kosten wij al gemaakt hebben.

Als u:
meer dan 7 dagen vantevoren afzegt, betaalt u geen kosten.
meer dan 48 uur vantevoren afzegt, betaalt u 25% van de kosten. Bij verzetten betaalt u niets.
minder dan 48 uur vantevoren afzegt, betaalt u 75% van de kosten. Bij verzetten betaalt u 50%.

Schade en risico

Wij vinden veiligheid erg belangrijk en besteden we daar veel aandacht aan. Maar we zullen nooit helemaal kunnen voorkomen dat er toch iets mis of stuk gaat. Het uitgangspunt is dat uw bezoek aan ons op eigen risico is. Als er onverhoopt toch schade ontstaat is die dus voor uw eigen rekening.

Alleen als de toestellen en attributen die wij u aanbieden duidelijk gebreken vertonen en daardoor onveilig zijn en als daardoor schade ontstaat die aan ons toerekenbaar is zijn wij daarvoor aansprakelijk. In alle andere situaties zijn wij niet aansprakelijk.

Met vriendelijke groet,
Maarten Horstink
De Speelfabriek
06-26470417
maarten@speelfabriek.net